Mentor in de opvang

Elk kind een eigen mentor. Dat is vanaf januari verplicht in de kinderopvang, volgens de nieuwe Wet IKK. ‘Maar zo werken we toch al?’ reageren veel opvangorganisaties. Toch komt er meer bij kijken dan simpelweg een vaste pm’er koppelen aan elk kind, stelt IJsbrand Jepma van expertisecentrum Sardes.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
People Hands Holding Colorful Straight Word Mentor

Tot nu toe kregen de meeste kinderen pas met een mentor te maken op de middelbare school. Daar heeft de mentor de rol van klassenleraar, met wekelijkse ‘mentoruren’ De taak is om een inspirerend voorbeeld te zijn en de leerlingen veiligheid te bieden, zich gezien te laten voelen, en te ondersteunen bij alles wat er van ze wordt verwacht. Dit alles zodat de jonge pubers niet ondersneeuwen op de grote middelbare school. Binnenkort hebben alle kinderen die naar de opvang gaan vanaf hun babytijd al hun eigen mentor. Vanaf januari is dit dus verplicht. Elk kind wordt gekoppeld aan een

0
322

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.