Meisjes die schoppen en jongens die huilen…

Er zijn verschillen tussen het meisjesbrein en het jongensbrein. Dat blijkt uit onderzoek. Conclusie: we moeten anders met jongens omgaan. Maar klopt dat wel en is dat wel verstandig?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Stel dat uit hersenonderzoek blijkt dat er twee soorten pedagogisch medewerkers zijn. De ene soort heeft meer creatieve hersenen, de andere een zorgend brein. De ‘creatieven’ houden van beweging, spanning en avontuur, maar ze kunnen zich minder goed op één ding concentreren. De ‘zorgenden’ werken netjes en secuur, ze houden van orde en netheid. Dan zegt de minister: ‘Laten we aparte opleidingen maken voor de twee soorten pm’ers. Of we moeten de lesstof aan beide groepen anders aanbieden’. Dat zou iedereen raar vinden: je wilt als pedagogisch medewerker toch niet worden vastgepind op een aantal metingen van jouw hersenactiviteit? Toch
0
107

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.