Managers aan het woord

Eigenlijk kom je ze niet tegen in de wetenschappelijke literatuur. Het gaat vooral over kinderen, ook over ouders, soms over pedagogisch medewerkers. Maar zelden komt die eigenaardige groep in beeld die u wellicht wel kent: managers in de kinderopvang. De Amerikaanse onderzoekers Shdaimah, Palley en Miller doorbreken deze stilte en interviewden enkele leidinggevenden uit de staat New York in hun studie 'Voices of child care providers'.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De managers waren trots op hun werk: driekwart van de 870.000 kinderen onder de 6 jaar gaat naar de kinderopvang in New York, meestal meerdere dagen van soms 10-12 uur. De kinderopvang is dus belangrijk en heeft meerdere functies in de samenleving. Of zoals een van de managers zei: ‘We are kind of the therapist, the mom, the cafeteria.’ De kinderopvang is dus van belang voor kinderen, ouders, en de bredere ‘community’. Wordt dit dan in brede kring gewaardeerd? Ik geef enkele letterlijke citaten uit het artikel. Citaat één: ‘People fundamentally misunderstand their expertise and their commitment.’ Citaat twee: ‘Policymakers

0
50

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.