Leergierig en Ambitieus: Wo’ers in de kinderopvang

Een diploma van de universiteit op zak en dan aan de slag in de kinderopvang? Het gebeurt nog niet zo vaak. Kinderopvangorganisatie CompaNanny wil daar verandering in brengen en ontwikkelde een opleidingstraject voor wo-professionals.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pixabay

In september 2017 startte CompaNanny, een kinderopvangorganisatie met 24 locaties en 800 medewerkers in de Randstad, met een Future Leaders Program. Dit is een tweejarig opleidingstraject met baangarantie, speciaal voor mensen die pas zijn afgestudeerd aan de universiteit. ‘We kregen de afgelopen jaren regelmatig sollicitanten met een wetenschappelijke opleiding (WO) op gesprek’, vertelt Klaske de Vries, manager Learning & Development bij CompaNanny. ‘Hoewel hun profielen prima aansloten bij wat wij zoeken, konden we ze wettelijk gezien niet aannemen. Met een diploma van de universiteit mag je namelijk niet werken in de kinderopvang, omdat je dan niet genoeg praktijkervaring hebt.

0
67

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.