Leeftijdsdiscriminatie?

Volgens het College voor de Rechten van de Mens discrimineerde Hays B.V. een 48-jarige werknemer door te werven voor de functie van jurist met 3 tot 6 jaar werkervaring. Wat betekent dit voor de kinderopvang?

Hoe vreemd het ook moge klinken: deze uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens betekent dat een kinderopvangorganisatie als werkgever, of een wervingsbureau namens een kinderopvangorganisatie, geen ervaringsjaren meer mag vermelden in een wervingstekst.

De casus

Voor een opdrachtgever plaatste een wervings- en selectiebureau een personeelsadvertentie voor de functie van jurist omgevingsrecht met drie tot zes jaar werkervaring. Een 48-jarige man solliciteerde. Hays B.V. wees hem af, mede omdat

1
54

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in