Laat ze het zelf uitzoeken!

Uit het laatste NCKO-kwaliteitsonderzoek blijkt dat pedagogisch medewerkers matig tot onvoldoende scoren op het ondersteunen van interactie tussen kinderen – van baby tot bso. Waar ligt dat aan? En: hoe kun je het beter doen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Sociale vaardigheden gaan over het omgaan met anderen. Je hebt sociale interactie nodig om relaties met anderen op te bouwen en te onderhouden. Kinderen die zich sociaal vaardig ontwikkelen, leren inzicht krijgen in anderen, goed te luisteren, conflicten op te lossen en aandacht te hebben voor andermans gevoelens. ‘Zeker voor de 21-eeuwse vaardigheden en in de samenleving waarin we nu leven is interactie van essentieel belang. De samenleving wordt steeds complexer en meer divers, we moeten steeds meer rekening houden met elkaar. Het is dan cruciaal om anderen te kunnen ‘lezen’, goed te kunnen luisteren en inzicht te krijgen

0
48

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.