Kinderopvang ’t Werkel groen op alle fronten

Breng kinderen in aanraking met de natuur en laat ze vooral de lol ervan ervaren. Dat is de visie van ’t Werkel in Zwolle. Oprichter Mariëlle Hettinga (43) begon drie jaar geleden met dit groene kindercentrum naar Deens model. Inmiddels is er een flinke wachtlijst. ‘Het werkt echt. Je ziet het gedrag van kinderen veranderen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Carla Verduin

Een heuvel met een cementen kruipbuis, een waterpomp die een modderveldje nathoudt, bosjes om je te verstoppen, een hoek met kippen, een buitenkeuken met pannen om modderkoeken te bakken en een sloot met een roeiboot. ’t Werkel ligt gewoon tussen de bewoning in de Zwolse buitenwijk Stadshagen, maar het is een avontuurlijk buitenparadijsje voor de 86 kinderen die hier elke dag naar het kinderdagverblijf en de bso komen.

‘Ik ben al vier, dus ik kan pompen’, zegt een jongen die stoer aan de waterpomp zwengelt. Een paar peuters houden dankbaar hun pvc-buisjes op en kijken vol bewondering hoe het water

0
74

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.