Kinderopvang heeft bijna hoogste aantal vacatures’

Groeiende wachtlijsten en personeelstekorten; het valt allemaal wel mee, vindt staatssecretaris Tamara van Ark. De branche betwist de cijfers van het ministerie. Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang deed een eigen onderzoek. Daaruit komt de kinderopvang als een van de meest nijpende branches uit de bus.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ramon Rikken

De Tweede Kamer had staatssecretaris Van Ark gevraagd om een reactie op veelgehoorde geluiden over personeelstekorten en wachtlijsten in de kinderopvang. In maart reageerde Van Ark in een kamerbrief met sussende woorden. ‘De beschikbare cijfers laten nog geen tekorten op de arbeidsmarkt zien en ook de bezettingsgraad in de opvang toont dat er nog ruimte is.’ Wachtlijsten en de moeite om personeel te werven zijn een lokale aangelegenheid, schrijft zij. In de in de brief opgenomen grafiekjes staat alleen de Randstad rood gekleurd, zijnde een regio met krapte.

De branche is niet gelukkig met de constatering van Van Ark. Ramon

0
42

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.