Kinderen leren hier ook met hun rechterbrein’

Een handjevol koeien, schapen, konijnen, een geit, een moestuin en zevenduizend vierkante meter buitenruimte. Op het eerste gezicht lijkt Kindercentrum de Buitenhoeve in het Overijsselse Eesveen gewoon een leuke boerderijopvang. Toch zit er veel meer achter. Initiatiefnemer en pedagoog Linda Hollink (39) wil de onderzoekende houding van kinderen stimuleren en zorgen dat zij zich tot betere, creatievere mensen ontwikkelen. Ze is ook een school begonnen en heeft nog veel grotere ambities.

De hoogst gewaardeerde kinderopvang van Overijssel; door reviewplatform Opiness bekroond met een vette 9,7. Daar is de directeur van De Buitenhoeve best trots op. Het begon allemaal met het feit dat Hollink flink vastliep in het onderwijs. ‘Ik heb acht jaar op basisscholen gewerkt en drie jaar als trainer op de pabo. Ik merkte in de klas dat kinderen zich niet betrokken voelden. Dat is ook niet zo gek. We halen het kind uit de maatschappij en zetten het aan een tafeltje met een boek. De ontwikkelingslijn zou één doorgaande leerlijn moeten zijn, maar door ons schoolsysteem is er ineens

0
62

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in