Inzet leerwerkplekken wordt onmogelijk’

De regels ten aanzien van de inzet van BBL'ers blijken in de praktijk te leiden tot problemen op kleine locaties. Een BBL-opleiding in Noord-Holland werd om die reden afgeblazen. 'Op deze manier is het voor ons onmogelijk om BBL'ers een leerwerkplek te bieden.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Sebastiaan Pavlotzky, eigenaar van christelijk kinderdagverblijf en bso De Kleine Reiziger in Den Helder, luidt de noodklok. ‘Door de huidige interpretatie van de wet rondom de inzet van BBL’ers is het onmogelijk geworden om leerwerkplekken aan te bieden.’ Voorheen mochten studenten van de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) die drie of vier dagen werk afwisselen met een dag school, in het laatste jaar van hun opleiding volledig formatief worden ingezet. De formatieve inzetbaarheid loopt vanaf het eerste jaar langzaam op tot 100 procent, waarbij de competenties worden geregistreerd door de praktijkopleider. Op die manier went een BBL’er langzaam aan een toenemende mate

0
28

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.