Ik weet zelf hoe het voelt om te beginnen met achterstand’

Dit is Ouarda Bouaouiouach (29) van kinderdagverblijf Het Opstapje in Rotterdam. Een vakvrouw in hart en nieren én Pedagogisch medewerker van het jaar Rotterdam 2016. Ze vertelt waar volgens haar goede kinderopvang voor staat.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ouarda was tien jaar toen ze vanuit Marokko naar Nederland verhuisde. Haar vader werkte sinds de jaren 70 in een Bleiswijkse kwekerij en bracht zijn gezin naar Nederland. Ouarda kon niet lezen en schrijven en had een flinke achterstand op haar Nederlandse klasgenootjes. ‘Ik moest enorm wennen. Het was koud, de taal en de mensen waren anders, maar we voelden ons welkom. Gelukkig ging ik de eerste jaren naar een particuliere basisschool waar ik veel aandacht kreeg. Zo kon ik toch later vmbo en SPW doen.’

Ze werkt nu op een babygroep en heeft geen spijt van haar beroepskeuze.

0
50

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.