Hygiëne: dagelijkse routine met een speelse twist

Met een goed hygiënebeleid kan de verspreiding van ziekten zoveel mogelijk worden voorkomen. Gezonde Kinderopvang maakt ook hier werk van. Dat betekent: routines in handen wassen, nies- en hoestdiscipline, en besmettingshaarden regelmatig schoonhouden. ‘De grootste winst die je kunt hebben is als kinderen aanleren dat hygiëneregels heel normale gedragsregels zijn.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij De Blokkendoos, een kleinschalige kinderopvangorganisatie in het dorpje Lithoijen, vinden ze een schone en frisse uitstraling erg belangrijk. ‘Ouders zeggen vaak: wat ziet het er bij jullie schoon en fris uit’, zegt Anke Kocken, manager beleid en kwaliteit. ‘Ook de kinderen lopen er bij ons altijd schoon en verzorgd bij. Handen en gezicht worden gewassen, snotneuzen gepoetst, haren gekamd.’ Kocken is er dan ook trots op dat de GGD in haar laatste inspectierapport een compliment gaf voor de gezonde leefstijl binnen de organisatie, waaronder het hygiënebeleid. Daarbij werd ook vermeld dat de pm’ers van De Blokkendoos op dit gebied

0
112

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.