Hup naar buiten! Thema: speel met vuur

Je staat er nauwelijks bij stil, maar in de natuur heb je vuur nodig om te overleven. Vuur om te koken, om warm te blijven en om wilde dieren op afstand te houden. Maak vuur alleen in het bijzijn van een volwassene.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Je hebt nodig:

  • Firesteel (soort metalen staaf waar je met een ijzerplaatje overheen wrijft, zo ontstaan er vonkjes).

  • Vuurschaal/kuil in de grond/kaal stuk grond afgebakend met stenen.

  • Licht ontvlambaar materiaal (droge dennentakjes of bladeren, papier of stukjes boomschors).

  • Veerstokken (dit zijn houtkrullen of pluizig hout).

Graaf een kuil in de grond of gebruik een vuurschaal. Leg het licht ontvlambare materiaal erin. Plaats wat dunne takken tegenover elkaar over het materiaal, in de vorm van een piramide.

Houd de veerstokken bij de firesteel en wrijf. Zo ontstaan er vonken. Houd de firesteel bij het licht ontvlambare materiaal en

0
23

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.