Hoe zorg je voor meer rust?

‘Speels leren, lerend spelen’ is een scholingstraject voor pedagogisch medewerkers. De training gaat uit van drie ‘pedagogische posities’: nabij zijn, meespelen en leidinggeven. In deze serie belichten we ze één voor één. Dit is aflevering 1: nabij zijn.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Kinderen leren beter als ze kalm en geconcentreerd kunnen spelen. Hoe zorg je daarvoor? Bijvoorbeeld door in de buurt te blijven. Ook een fris ingerichte ruimte helpt.

Bij Peuterspeelzaal Peuterleut (onderdeel van Stichting Peuterwerk) in Scheemda zitten Eliza en Fieke, allebei ruim drie, aan een tafeltje te knutselen. Fieke heeft een reep papier uitgeknipt en smeert die in met lijm. Zoekend kijkt ze rond en pakt dan een stuk karton van de tafel. ‘Mag ik dat plakken?’, vraagt ze aan de pedagogisch medewerker die vlak bij haar zit. ‘Ja hoor, dat mag wel’, knikt zij. Fiekes ogen beginnen te

0
59

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.