Hoe kan VVE beter werken?

De voor- en vroegschoolse educatie (VVE) lag de laatste tijd onder vuur. Niet helemaal terecht, vindt onderzoeker en orthopedagoog Annika de Haan, werkzaam bij Impuls Kinderopvang. ‘Als je VVE-activiteiten op de juiste manier uitvoert, hebben ze wel degelijk een positief effect.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hoogleraar Ruben Fukkink constateerde eind 2015 dat het effect van de VVE nihil is… Mee eens?

‘Nou… Fukkink analyseerde 21 onderzoeken. Sommige daarvan zijn verouderd: ze geven geen goed beeld van de huidige situatie. Bovendien keken de onderzoekers niet wat er feitelijk gebeurde in de groep, welke activiteiten de kinderen deden. Terwijl dat essentieel is! Tijdens mijn eigen onderzoek zag ik dat het gebruikte VVE-programma vaak niet werd uitgevoerd zoals bedoeld. Dan wordt het heel moeilijk

0
57

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.