Het pedagogisch curriculum

Wat voegt een pedagogisch curriculum toe aan de pedagogische kaders en het pedagogisch beleidsplan? ‘Het curriculum is de bron ervoor’, zegt BKK-directeur Betsy van de Grift. Wat kwaliteit in de kinderopvang is, wordt duidelijk aan de hand van de standaarden uit het pedagogisch curriculum.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Toen Betsy van de Grift in 2014 als directeur bij Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) kwam, was het de vraag wat er met de bestaande kwaliteitsprogramma’s moest gebeuren. Minister Asscher had zelf namelijk duidelijke ideeën over kwaliteit en had plannen voor een nieuw kwaliteitskader. Betsy: ‘We wilden elkaar niet in de wielen rijden met programma’s die soms zelfs wel conflicteerden. Daarom hebben we gekeken naar wat BKK kon doen om het beleid van het ministerie te versterken. Het bestaande kwaliteitsstelsel was ook aan herijking toe, omdat de overheid de opbrengsten meer in beeld wil hebben. Het moet duidelijker en explicieter

0
63

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.