Het is niet meer op de rand van de zandbak zitten’

‘Eigenlijk zouden kinderopvang en VVE gewoon basisvoorzieningen moeten zijn, net als in Scandinavië.’ Dat vindt Carine Thesingh (53), directeur van Stichting Spelenderwijs Utrecht. Zolang het nog niet zover is, werkt ze er hard aan om zoveel mogelijk jonge kinderen goede voorschoolse educatie te bieden.

Vijf jaar geleden onderging het welzijnsbeleid van de gemeente Utrecht een ingrijpende reorganisatie. Een van de resultaten: een stedelijke aanpak van het peuter- speelzaalwerk met voorschoolse educatie in de vorm van Spelenderwijs Utrecht. Doel hierbij is om zoveel mogelijk kinderen van tweeënhalf tot vier jaar te bereiken. Zo’n 1.400 peuters met een VVE-indicatie krijgen vier dagdelen voorschoolse educatie, de rest (1.000 kinderen) twee dagdelen. ‘Nederlandstalige en minder talige kinderen zitten in één groep. We kiezen bewust voor gemengde groepen. Ik wil niet meewerken aan een gesegregeerd systeem, en kinderen met achterstand trekken zich op aan taalrijke kinderen. Uit onderzoek blijkt

0
143

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in