Helderheid over btw-kwestie

Goed nieuws voor integrale kindcentra. Het btw-probleem is opgelost. Een publiek-gefinancierde school en een privé-gefinancierde kinderopvangorganisatie kunnen een bestuurlijke fusie aangaan. Ze vormen dan een fiscale eenheid en hoeven onderling geen btw door te berekenen. Een kostenverhogend obstakel in de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang is van de baan. 'De vlag mag uit', aldus de regiegroep Kindcentra 2020, die hier samen met de betrokken ministeries en sectororganisaties hard aan heeft gewerkt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van links naar rechts: Daniëlle Westerhoff, Gijs van Rozendaal en Saskia Laseur.

Aan tafel bij advocatenkantoor Van Doorne in Amsterdam zit een blij drietal. Gijs van Rozendaal is voorzitter van de regiegroep Kindcentra 2020 en juristen Saskia Laseur en Daniëlle Westerhoff werken bij Van Doorne, respectievelijk als partner en fiscalist. ‘Het is zo belangrijk dat de drie ministers, van Financiën, SZW en OCW, nu duidelijk aangeven dat onder voorwaarden kinderopvang en onderwijs een fiscale eenheid kunnen vormen. Dit geeft de ontwikkeling van kindcentra een ongelofelijke boost’, vertellen Westerhoff en Laseur.

Probleem

De btw-kwestie is een pijnlijk probleem voor IKC’s in Nederland. Binnen een kindcentrum willen de samenwerkende partijen immers medewerkers, ruimtes, leiding,

0
89

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.