Handelingsverlegenheid

Pedagogisch medewerkers hebben een unieke kans om kindermishandeling vroegtijdig te signaleren en te helpen stoppen. Maar vaak ervaren pedagogisch medewerkers belemmeringen die hun handelen in de weg kunnen staan. In dit artikel een aantal tips om deze handelingsverlegenheid bij pedagogisch medewerkers te helpen verminderen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een veelgehoorde belemmering is dat signalen van kindermishandeling moeilijk te herkennen zijn. Dat is ook zo: signalen zijn zelden eenduidig en kunnen vaak ook op iets anders wijzen. Om signalen te kunnen oppikken, is het allereerst belangrijk dat pedagogisch medewerkers zich realiseren dat kindermishandeling vóórkomt, ook onder de kinderen in hun groep. 82% van de pedagogisch medewerkers heeft wel eens zorgen over de ontwikkeling, de thuissituatie of over het gedrag van een kind, blijkt uit onderzoek van GGD Amsterdam (Leyen e.a. 2015). Allemaal zorgen die veroorzaakt kúnnen worden door een moeilijke situatie thuis. Toch blijken pedagogisch medewerkers zelden het verband

0
85

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.