Groene kinderopvang

Op 16 mei is de jaarlijkse Dag van de Groene Kinderopvang. Doel: een impuls geven aan natuurbeleving voor kinderen. Nederland telt al vele natuur-bso’s, maar is ‘groene kinderopvang’ ook leuk en nuttig voor baby’s en peuters? Kinderdagverblijf Wiedewei in Barendrecht bewijst van wel. Natuurlijk wordt een zojuist liefdevol geplant viooltje soms net zo snel door een peuterhandje weer uit de grond getrokken, maar de stralende ogen en blozende wangen van de peuters zeggen genoeg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Je ziet het plezier ervanaf spatten als je over het buitenterrein van Wiedewei loopt. Een jongen met blaadjes in zijn blonde haren verstopt zich tussen de bamboestruiken, een groepje meiden bakt met toewijding zandtaartjes in de royale zandbak en stoere knullen beklimmen de heuvels, gewapend met takken en boomstammetjes. Het terrein daagt uit, met omgezaagde bomen, heuvels, struiken, een huisje op palen, een rijtje blikken aan een waslijn waar je met een stok lekker lawaai op kunt maken en houten tafeltjes waar de lunchboterham wordt gegeten.

In vierkante moestuinbakken worden vandaag viooltjes gepoot. Als je het tafereel een tijdje

0
40

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.