Grip op pedagogische kwaliteit

KindeRdam ontwierp een dashboardmonitor, waarvoor ze verschillende instrumenten combineerde en met hulp van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) doorontwikkelde. Uiteindelijk wil de organisatie de monitor aan de branche beschikbaar stellen. 'Het is belangrijk dat kinderopvangorganisaties zelf goed kunnen inschatten hoe hun pedagogische kwaliteit op alle niveaus ervoor staat.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

Sinds Simon Hay als pedagoog in de kinderopvang werkt, merkt hij dat er geen eenduidig beeld is van de pedagogische kwaliteit in de praktijk. ‘Iedereen geeft een ander antwoord: pm’ers, beleidsmedewerkers en locatiemanagers. Dan hoor je dingen als: de GGD zegt dat het in orde is, we hebben geen klachten en de klanttevredenheid is in orde. Dat wekte mijn verbazing. Pedagogische kwaliteit is toch je corebusiness.’ Dit was niet anders toen hij in 2014 als pedagoog aan de slag ging bij de Rotterdamse organisatie KindeRdam Kinderopvang. Net als andere kinderopvangorganisaties moest KindeRdam het tot dan toe hebben van GGD/GHOR-rapporten en

0
48

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.