Gratis voorschool is de toekomst’

Elk kind moet dezelfde kansen krijgen. Daarom subsidieert Harlingen al jaren de voorscholen in haar gemeente, zodat kinderen gratis twee dagdelen voorschool kunnen krijgen. IKC Sint Michaël, die net de deuren van een speciaal integraal kindcentrum voor nul- tot zesjarigen heeft geopend, staat daar helemaal achter. ‘Gratis voorschool is de toekomst’, zegt directeur Tineke Geertsma (61).

Het is nu tweeënhalf jaar geleden dat de basisschool Sint Michaël een integraal kindcentrum opzette aan de Schritsen, waarbij de school sinds een halfjaar samenwerkt met kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer. ‘We zijn nu aanbeland in de innoverende fase en zijn inhoudelijk volop aan het ontwikkelen’, vertelt directeur Geertsma. ‘Vanwege de enorme groei moesten we eerst onze locaties goed regelen. We kregen steeds meer groepen verspreid over Harlingen. In de Hofstraat verbleven we tijdelijk met de kleuters in een schooltje op de historische ontstaansplek van Harlingen, een bijzonder plekje aan de terp van een kerk. Hoewel het toenmalige gebouw niet perfect was,

0
49

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.