Glimlach als motor van hersenontwikkeling

Als volwassenen hebben we veel invloed op de hersenontwikkeling van jonge kinderen. ‘Alleen al met je glimlach kun je het brein van baby’s stimuleren. En ook praten met kinderen helpt.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een babybrein ontwikkelt zich enorm snel. ‘In het eerste jaar na de geboorte neemt het maar liefst zeventig procent toe in volume en inhoud’, weet Paulien Kuipers. Zij is kinderpsycholoog en directeur van Kinderleven (een stichting die de hechting tussen ouders en kinderen wil bevorderen). ‘Na een jaar of twee, drie is de ‘bedrading’ van de hersenen grotendeels klaar en valt er nog maar weinig aan te veranderen. Daarom is het heel belangrijk dat kinderen juist in die eerste cruciale levensjaren prikkels krijgen die de hersenontwikkeling bevorderen.’

‘Je mag er zijn’

Paulien vertelt dat onderzoekers al eerder ontdekten dat

0
24

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.