Gezond eten

Gezonde voeding is een steeds belangrijker onderwerp, ook in de kinderopvang. Stichting Kinderopvang Waterland houdt zich al jaren bezig met bewust eten. ‘Denk ook eens aan iets anders dan de gebruikelijke limonade met het koekje.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een appel is toch gewoon een appel? Dat was de reactie van een pedagogisch medewerker toen er biologische appels op tafel gezet werden in één van de vestigingen van Stichting Kinderopvang Waterland (SKW). Moest ze daar aan meedoen? Toen er vervolgens een proeverij werd opgezet waarbij bso-kinderen geblindeerd biologische en gewone appels mochten proeven, bleek dat zij unaniem kozen voor de biologische variant. De pm’er draaide snel bij. ‘Zo krijg je het personeel dus mee’, lacht directeur Ilse Raasing.

In Waterland, in de buurt van Amsterdam, is SKW al een jaar of tien intensief bezig met gezonde voeding in

0
51

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.