Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gelukkige kinderen in een gelukkige groep

Al sta je er niet iedere minuut bij stil, je bent in je groep de hele dag bezig met ontwikkelingsstimulering. Alleen al in een fijne groep zijn is voor kinderen een enorme stimulans voor hun ontwikkeling. Verder werk je er op een ongedwongen manier aan bij de dagelijkse verzorgingsmomenten en bij het begeleiden van spel. Zo geef je kinderen de ruimte om zich zonder dwingende instructies in hun eigen tempo te ontwikkelen. Jenaplanscholen werken op deze manier met jonge kinderen. Ingrid Nagtzaam en Anite van Oijen vertellen hoe ze op scholen en kindercentra met de Jenaplan-pedagogiek aan de slag gaan. Bij peuteropvang De bezige bijtjes (van Humankind kinderopvang en -ontwikkeling) in Goirle laat Monique Verhoeven de dagelijkse praktijk zien.
Foto: Jeanette van Oijen
Premium
Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.