Een soepele overgang naar de basisschool

Voor een peuter is de overstap van de kinderopvang of peuterspeelzaal naar de basisschool een reuzensprong. Om bijtijds te beginnen met ‘wennen’ laten sommige kindercentra driejarigen af en toe meedraaien in groep 1. Enkele initiatieven uit de praktijk om de overgang voor peuters te versoepelen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

SkidKinderopvang, een kinderopvangorganisatie in Noord-Drenthe, noemt haar experiment met het wennen op de basisschool nu al een succes. SkidKinderopvang is in januari begonnen met een groep driejarigen die op dinsdag- en donderdagochtend van half negen tot half twaalf aanschuift bij de vierjarigen van groep 1 van basisschool De Holtenhoek in het dorpje Vries.

Regiomanager Monique van de Ven (49) heeft het projectplan samen met de directeur van de basisschool opgezet. ‘Het is best een grote overgang naar de basisschool. Je ziet dat aan veel kinderen die nooit aan voorschoolse voorzieningen hebben deelgenomen. Zij vinden het moeilijk om te focussen

0
42

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.