Een kind wil leren waar de wereld begint en ophoudt’

Als pedagogisch medewerker stimuleer je de ruimtelijke oriëntatie van het kind. Je helpt het kind bij zijn ontdekkingsreis, waarbij het schuivend, kruipend, lopend en klauterend de wereld verkent. Dat lijkt logisch, maar wist je dat die ruimtelijke oriëntatie veel belangrijker is dan we vaak aannemen? Oefentherapeut Marieke Regeling geeft praktische tips.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het lijkt een open deur. Kinderen moeten de vrijheid krijgen om de wereld te ontdekken, want dat is goed voor de ontwikkeling. Maar dat die ruimtelijke oriëntatie cruciaal is voor allerlei aspecten van de ontwikkeling, beseffen we onvoldoende, stelt oefentherapeut Marieke Regeling. ‘We denken bij de motorische ontwikkeling in mijlpalen: omrollen, kruipen, lopen, veters strikken. Minstens zo belangrijk is echter dat je je leert oriënteren in de ruimte, dat je weet waar je hand is gebleven als hij achter je rug zit, maar ook hoe je je verhoudt tot de ruimte, dus of je onder de tafel past als

0
29

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.