Durf te improviseren!

Laat je kinderen vooral vrij spelen en bemoei je je er zo min mogelijk mee of werk je liefst met een VVE-programma? Pedagogen denken daar heel verschillend over. Onderwijskundige Hannie Roefs heeft een nieuwe training ontwikkeld voor pedagogisch professionals: Zelfbewust en vaardig. Tijdens deze training leg je de verbinding tussen planmatig en kindvolgend werken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hannie Roefs begint met een voorbeeld uit de praktijk. ‘Een groepje kinderen speelt in een hoek met een zaklamp. Aan, uit, aan, uit: dat is leuk! Maar de pedagogisch medewerker werkt met het programma Uk & Puk en het is tijd voor het thema Puk gaat slapen. Dus ze vraagt de kinderen de zaklamp weg te leggen, pakt de pop Puk en gaat het thema uitwerken met de kinderen. Daarbij draait het om tegenstellingen: licht, donker, slapen, wakker worden. Dat vind ik dus een gemiste kans. De kinderen hebben op dat moment interesse in die zaklamp, betrek die

0
92

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.