Dossier IKK: wel uitstel, maar geen afstel!

In de afgelopen maanden heeft het wetsvoorstel IKK onze branche flink beziggehouden. De maanden juni en juli brachten ons in een ‘rollercoaster’. Na alle recente ontwikkelingen is dit een mooi moment om tussentijds de balans op te maken. Hoe staan we ervoor? Wat komt er nu precies op ons af? En wat betekent dit voor de branche en voor u als ondernemer of manager? Jaap Tulp, van organisatieadviesbureau Helder & van Pas, maakte een reconstructie, een overzicht en aanbevelingen voor het vervolg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gruppe von Frauen lernt Umgang mit Babytragetchern fr Mutter-Kind-Bindung

Voor een volledig beeld van de stormachtige gebeurtenissen van de laatste maanden gaan we even terug naar het begin. De uitwerking van het wetsvoorstel IKK neemt een rustige aanloop (zie kader). Na aankondiging van een herijking van de kwaliteitseisen, volgt eind 2015 een gezamenlijk advies vanuit de partijen uit de kinderopvangbranche. Een breed gedragen en samenhangend akkoord op de beoogde maatregelen is bovendien een mooi resultaat. Dit vormt de input voor het wetsvoorstel; een voorstel tot wijziging van de huidige Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Hoe rustig en overzichtelijk de tijdlijn rondom het wetsvoorstel IKK ook mag lijken, de concrete

0
164

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.