Dossier Filosoferen met kinderen

Filosoferen: steeds meer kinderopvangprofessionals zien de meerwaarde ervan in. Heb je nog nooit gefilosofeerd met de kinderen? Of wil je het vaker doen? In dit dossier kun je zien dat filosofie eigenlijk overal te vinden is: in de boeken in je kast, in de activiteiten die je met kinderen doet, in de vragen die je aan ze stelt en bovenal: in de kinderen zelf.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Thé Tjong King

FILOSO… WAT?

Bij filosoferen denk je misschien aan moeilijke dikke boeken. Of aan heel ingewikkeld nadenken. Maar dat hoeft helemaal niet! Filosoferen is plezier beleven in het samen nadenken. Een ‘spel met gedachten’ dat je samen speelt. En net als bij andere spelletjes leer je het door het veel te doen.

Ook met kinderen kun je heel goed filosoferen. Kinderen zijn nieuwsgierig en stellen veel vragen. Ze verwonderen zich over de wereld, waarin alles nieuw voor ze is. Als we ouder worden, denken we dat we wel weten hoe de wereld in elkaar zit en stellen we minder vragen. Met

0
231

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.