Deze 21 maatregelen gaan jouw vak veranderen

Minister Asscher (Sociale Zaken) en de branchepartijen Brancheorganisatie Kinderopvang, MOgroep, ouderorganisatie BOinK en de vakbonden FNV en CNV kwamen eerder dit jaar tot een akkoord voor kwaliteitsverbetering in de kinderopvang. Het plan Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) moet op 1 januari 2018 in gaan. Welke 21 maatregelen kondigt het akkoord aan? En welke invloed hebben deze maatregelen op jouw werk?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het kind centraal

  1. Alle kinderen krijgen een mentor, zowel op de dagopvang als de bso. Dit is een pm’er die zij regelmatig op hun groep zien. Als mentor ben je het vaste aanspreekpunt voor ouders en bij oudere kinderen ook voor het kind. Je bent ook verantwoordelijk voor de overdracht naar school en naar collega’s. Je mag alleen mentor zijn van een kind dat je kent en het is een minimale vereiste dat je direct bij de opvang van je mentorkind betrokken bent.
  2. Omdat het kind meer centraal moet komen te staan, wordt van pm’ers verwacht dat zij van alle
0
32

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.