De managers van de groep

In haar boek Kinderen als beroep geeft Rita Kohnstamm praktische handvatten voor het werken met kinderen van 0-12 jaar. In deze serie vind je telkens een bewerking van een hoofd- stuk uit dit boek. Deze keer: de managers van de groep.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Al zijn ze nog zo klein, ook in een speelgroep bestaan tussen kinderen rangen en standen. Regelaars en meelopers. Sterren en muurbloempjes. Leiders en volgelingen. Een voorbeeld. De crèche heeft sinds gisteren een prachtige grote garage. Om beurten mogen de peuters ermee spelen. De zwengel waarmee zij autootjes met een lift omhoog naar het parkeerterrein op het dak kunnen brengen is favoriet. Ook bij Joy die nu aan de beurt is. Ze doet niets anders dan alle autootjes stuk voor stuk omhoog brengen, ze weer naar beneden halen en opnieuw beginnen. Tom komt aanlopen. Terwijl Joy haar handen vol

0
17

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.