Contact leggen met elkaar

In de tiendelige serie De Babyspecialist haken we in op alle facetten die komen kijken bij het werken met de allerkleinsten in de kinderopvang. Aflevering 6: de vaardigheid ‘baby’s begeleiden in interacties’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vlak na de geboorte zijn baby’s al in staat tot interactie. Het is een belangrijke manier voor ze om te communiceren. Ze kijken je aan, voelen je handen als je met ze knuffelt, horen je stem als je voorleest of een liedje zingt. Van al die interactie groeit het sociale brein van een baby enorm.

In de buurt zijn

Een baby is zich natuurlijk niet bewust van zijn manier van communiceren, maar onbewust doet hij van alles: hij lacht, brabbelt, huilt en volgt je met zijn ogen. Daarom is het voor jou zo belangrijk om altijd in de buurt van

0
80

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.