Column – Het belang van de pioniers

Hoe zou onze wereld eruitzien zonder pioniers? Zonder gedreven mensen met een heldere visie op 'hoe het zou moeten', die bereid zijn hun nek uit te steken voor innovatie. Pioniers zijn cruciaal. Zij zetten verandering in beweging. Ook in de kinderopvang. Ik heb het natuurlijk over de ontwikkeling van integrale kindcentra in Nederland. Uit studies wereldwijd blijkt immers dat het kind baat heeft bij een vroege en doorlopende stimulering van de ontwikkeling volgens één visie voor opvang en onderwijs.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Maar wat is de praktijk? IKC-directeuren die zo moedeloos worden van alle obstakels dat ze het label op hun gevel plakken, maar voorlopig berusten in een alles-onder-één-daksituatie. Verder komt het vaak nog niet.

En dan zijn er de pioniers. Mondomijn in Helmond, dat de schotten tussen kinderopvang en school helemaal heeft weggehaald en haar pedagogisch medewerkers, pedagogen en leerkrachten allemaal ‘medewerker’ noemt. Elk kind heeft een eigen dagprogramma op basis wat het nodig heeft en rouleert dagelijks langs ontwikkelingsgebieden, van taal en rekenen tot muziek en sport. Best spannend voor de toezichthouders, vertelde Mondomijn in dit vakblad vorig jaar, maar

0
38

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.