Column – Avontuurlijk spel

Op weg naar meer avontuurlijk spel. De praktijk? Oké, ik geef toe: ik mag best eens wat minder beschermend zijn naar mijn bso-kinderen. Ze wat meer ruimte geven voor avontuurlijk spel, waarbij ze bepaalde risico s kunnen aangaan. Ik noem het ook bewust geen ‘risicovol spel’, omdat dat voor mij een bijklank heeft alsof risico een doel moet zijn. Nee, het avontuur is het doel en de risico’s komen er bij kijken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
JACQUELINE BUTTI COMBINEERT PEDAGOGIEK MET MEDIA. ZE WERKT AL 30 JAAR ALS PM-ER BIJ KOREIN, STUDEERDE AF ALS ORTHOPEDAGOGE EN IS PROGRAMMAMAKER RADIO IN EINDHOVEN.

 

We kunnen het er over eens zijn dat het beter is voor de ontwikkeling van kinderen als ze leren bepaalde risico’s in te schatten en daar naar te handelen. Dat kan niet als een volwassene alles van tevoren screent en het kind ervaringen onthoudt door preventief in te grijpen. Nu is men erg enthousiast over deze vernieuwde inzichten, maar dan beland je wel bij een punt van discussie: wanneer grijp je voortaan als pm’er

0
94

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.