Column – 2018: wat een jaar…

2018 was in onze ogen een bijzonder jaar; anders dan andere binnen de kinderopvang! Vanuit het wettelijk kader is begin dit jaar een aantal IKK-maatregelen ingevoerd. Maatregelen die in meer of mindere mate invloed hadden op het werk in de kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Voor leidinggevenden betekende het dat zij zich goed moesten laten informeren over het wettelijk kader, de gevolgen ervan voor hun organisatie moesten inschatten en hun werkwijze moesten aanpassen. Daarnaast vooral ook het meenemen van de pedagogisch medewerkers; wat is er allemaal veranderd? Hoe gaan we om met het vastegezichtencriterium, het veiligheids- en gezondheidsbeleid, de 3 uursregeling etc.? Vervolgens stonden de GGD-inspecteurs op de stoep en werd het nieuwe kader getoetst.

Ook in dit speelveld zagen we verschillende perspectieven, inzichten en uitleg van de wetswijziging ontstaan. GGD-en die ervoor kozen om vooral nog niet te streng te zijn, GGD-en die bewust

0
77

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.