Basiscursus of vijf sterren?

Managers in de kinderopvang kunnen sinds kort uit twee instrumenten kiezen om de pedagogische kwaliteit in beeld te brengen. Maar wanneer gebruik je welke? ‘Wie met de observatielijst van de Kwaliteitsmonitor aan de gang gaat, doet al enorm veel.’ Mirjam Gevers van het NCKO licht toe.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Verwarrend is het wel: momenteel zijn er voor kinderopvangorganisaties twee vergelijkbare instrumenten op de markt om de pedagogische kwaliteit van de leefomgeving voor kinderen in kaart te brengen.

Als eerste instrument was er de observatielijst Kwaliteit van de Leefomgeving uit de NCKO-Kwaliteitsmonitor. Het Nederlands Consortium voor Kinderopvang Onderzoek (NCKO) doet al veertien jaar landelijke kwaliteitspeilingen in de Nederlandse kinderopvang, waarbij gebruik wordt gemaakt van de wetenschappelijke gevalideerde ‘Beoordelingsschalen pedagogische kwaliteit’. Kinderopvangorganisaties trokken aan de bel. Ze wilden graag weten waar op te moeten letten als ze met hun beleid wilden aansluiten bij de resultaten van de landelijke kwaliteitspeilingen. In

0
16

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.