Baby’s ontspannen uitdagen

In de tiendelige serie De Babyspecialist haken we in op alle facetten die komen kijken bij het werken met de allerkleinsten in de kinderopvang. Dit is aflevering 7: bewegen en spelen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dat ieder kind zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt, weten we allemaal. Maar dat elk kind onbewust keuzes maakt in de focus van zijn ontwikkeling, is waarschijnlijk minder bekend. Een kind weet zelf het beste wanneer het toe is aan een volgende stap. Door nabij te zijn en te observeren kun je beter oog hebben voor het doel en het ritme van een kind, weet orthopedagoog en coach Natasja de Kroon.

Volg het kind

Volgens haar werkt het juist averechts als je een kind overstimuleert. ‘Je moet het aandurven het tempo van het kind te volgen. We zijn

0
106

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.