Babyopvang naar een hoger plan?

In de Wet IKK staan maatregelen om de kwaliteit van de babyopvang te verhogen: meer kennis bij pm’ers (de babyspecialist), een mentor per kind, en ook de beroepskracht-kindratio (bkr) wordt aangepast in 2019. De vraag is: leveren deze maatregelen echt meer kwaliteit op voor baby’s? Vier deskundigen geven hun mening.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Of de Wet IKK ten goede komt aan de kwaliteit van de babyopvang valt of staat bij de mate waarin de maatregelen worden gedragen door het managementteam. Wil je serieus aan de slag om het niveau van de opvang te verbeteren, dan zul je ervoor moeten zorgen dat de Wet IKK wordt verankerd in het pedagogisch beleid. En dat de kennis over baby’s wordt opgevijzeld en vervolgens goed beklijft binnen de organisatie.’ Dat zegt Marilse Eerkens, sociaal psycholoog en auteur van Wat doen we met de baby? (2012). ‘Je kunt je pedagogisch medewerkers wel naar een training sturen, maar het

0
219

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.