Aromatherapie: magie of wetenschap?

Rust op de groep, lekker slapende kinderen of juist extra vrolijkheid. Kinderdagverblijven kunnen baat hebben bij aromatherapie, vindt kinderaromatherapeut Marcia Korenhof.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Zet een mooie luchtbevochtiger in de vorm van een rode paddenstoel in de groepsruimte, druppel er een beetje ylang ylang-olie in, steek de stekker in het stopcontact en kinderen die normaal gesproken krijsen bij het weggaan van hun ouders, zullen nu hun vader of moeder rustig uitzwaaien. Is dit magie of wetenschap? Geen van beide, maar wél het gedroomde effect van aromatherapie.

Marcia Korenhof (42) raakte geïnspireerd door de werking van aromatherapie en volgde daarom een aromatherapie-opleiding. Inmiddels maakte ze al parfum-maak-pakketjes voor kinderfeestjes, schreef ze een boek met remedies tegen vijftig kinderkwaaltjes en zette ze haar eigen kinderpraktijk

0
29

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.