Aandacht voor baby’s

In de nieuwe tiendelige serie De Babyspecialist haken we in op alle facetten die komen kijken bij het werken met de allerkleinsten in de kinderopvang. Dit is aflevering 1: sensitieve responsiviteit.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Als het aan demissionair minister Asscher ligt, verschuift de focus van pedagogisch medewerkers zich bij baby’s meer van verzorging naar de ontwikkeling. Een goed plan, vindt ook orthopedagoog en trainer Natasja de Kroon. ‘Doordat pm’ers vooral bezig zijn met praktische dingen als verschonen en flesjes geven zijn baby’s vaak een beetje het ondergeschoven kindje. Terwijl je als pm’er ook een ontzettend belangrijke rol hebt in de ontwikkeling en het welbevinden van een baby. Het is belangrijk dat je als pm’er gevoelig bent voor signalen die het kind afgeeft en dat je adequaat reageert door op de juiste manier in

0
88

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.