Aan de slag met een uitdagende buitenruimte

Bij de inrichting van een IKC past een uitdagende buitenruimte, omdat daarmee de pedagogische doelen ondersteund worden. Maar hoe pak je dat aan? Vijf tips van BTL, specialist op het gebied van de inrichting van buitenruimten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: BTL

De start van een IKC is een uitgelezen moment om de buitenruimte aan te pakken, zegt Lars Tamboer, vestigingsmanager bij BTL Advies. ‘Omdat de buitenruimte bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen, is het belangrijk om die geschikt te maken voor nieuwe functies en leeftijdsgroepen.’ Collega Pim Lage Venterink (productmanager spelen bij BTL Realisatie) vult aan: ‘Als je wilt laten zien dat er een intensieve samenwerking is tussen school, kinderopvang en andere voorzieningen, moet je dat ook aan de buitenkant uitstralen.’ Tips van Tamboer en Lage Venterink:

1. Groen is goed

‘Wij staan voor groener leren’, zegt Tamboer. Een groene omgeving

0
94

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.