9 Tips: voor agrarische kinderopvang

In deze rubriek krijg je tips over wisselende onderwerpen. Deze keer: werk je op een groene kinderopvang of op een agrarische kinderopvang? Onderzoek dan hoe je kunt investeren in nóg meer kwaliteit. De tips zijn afkomstig van pedagoog Elly Singer en onderzoekers van de universiteit van Wageningen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Agrarische kinderopvang.jpg
  1. Ken je eigen vooroordelen

    Vraag je af of je op een jongen hetzelfde zou reageren als bij een meisje doet. Bijvoorbeeld bij assertiviteit. Bestempel je een meisje toch niet eerder als arrogant of bazig?

  2. Ruim de buitenruimte niet te veel op

    Dingen die ons als volwassenen in de weg liggen, zijn voor kinderen juist leuk om mee te spelen. Denk aan takken, hooi of een stuk touw. Ook binnen is het leuk om te werken met kosteloos materiaal.

  3. Creëer klimmogelijkheden

    Kinderen zijn dol op klimmen. Je hoeft daarvoor echt niet meteen een speeltoestel aan te schaffen. Klimmen kan ook in

0
13

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.