6 tips: Voor mediagebruik in de bso

Bso’s kunnen bijna niet om het gebruik van media heen. Kinderen hebben op die leeftijd vaak al mobiele telefoons of nemen zelf andere digitale media mee. Maar dat maakt het gebruik van media op de bso niet meteen vanzelfsprekend. In een factsheet van BOinK staan aandachtspunten voor mediagebruik op de bso.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nieuwe leergang mediaopvoeding voor professionals

1 Blijf op de hoogte van online interesses van kinderen

Met andere woorden: praat met kinderen over hun online gedrag. Op Mijnkindonline.nl staat 25 voorbeelden van vragen die je kinderen hierover kunt stellen, zoals ‘Had iemand nog iets leuks te vertellen op Snapchat vandaag?’ of ‘Wat is het gekste woord dat je vandaag op internet bent tegengekomen?’.

2 Blijf op de hoogte van

0
38

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.