Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Maatschappelijk vastgoed moet beter’

Maatschappelijk

Maatschappelijk ondernemers hebben in een position paper uitgesproken dat ze meer willen samenwerken om de kwaliteit van vastgoed te verbeteren en efficiënter gebruik te maken van de bestaande ruimte. Het gaat om panden waarvan kinderopvang, welzijn, zorg, onderwijs en andere maatschappelijke ondernemers gebruikmaken.

De huidige situatie is, dat er te veel vastgoed is, maar dat de kwaliteit matig is en dat het de samenleving te veel geld kost. Daar schieten zowel de overheid als de maatschappelijk ondernemers niks mee op. Geen van de bestaande spelers kan het alleen oplossen, systemen sluiten niet bij elkaar aan en de exploitatie vraagt meer dan partijen in huis hebben.

Bouwstenen voor Sociaal
In het position paper spreken zij uit dat er een betere verhouding moet komen tussen prijs en kwaliteit. Jaarlijks gaat er zo’n 14,5 miljard euro om in maatschappelijk vastgoed. Bouwstenen voor Sociaal is de initiatiefnemer van het position paper. Het is voor het eerst, dat sectoroverschrijdende partijen een visie schrijven over maatschappelijk vastgoed.

Vastgoed was geen item
Bouwstenen voor Sociaal is niet ontevreden over wat er tot dusverre bereikt is. Tijdens een informatiebijeenkomst deze week gingen 300 bestuurders, managers en professionals in het maatschappelijk vastgoed uit diverse sectoren met elkaar in gesprek over hoe beter met elkaar samen te werken. Tien jaar geleden was maatschappelijk vastgoed nog geen item. Ondernemers in de kinderopvang, welzijn, zorg en het onderwijs deden het er toen een beetje bij.

Naar de website van Bouwstenen voor Sociaal >>

ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.