Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loopbaanwinkel begeleidt werknemers naar nieuwe baan

Met sluiting en samenvoegen van locaties, zijn (gedwongen) ontslagen aan de orde van de dag in de kinderopvang. Nieuw is de Loopbaanwinkel, een initiatief van sociale partners in de branches Kinderopvang, Welzijn en Jeugdzorg, die werknemers begeleidt naar een nieuwe baan.
Loopbaanwinkel begeleidt werknemers naar nieuwe baan
Foto: ANP Photo

Voor veel ontslagen medewerkers in de kinderopvang rijst de vraag hoe ze in deze lastige tijd een andere baan kunnen vinden en hoe ze zich kunnen profileren op de arbeidsmarkt. Aan de andere kant willen werkgevers op een nette manier hun personeelsbestand inkrimpen en op de hoogte zijn van werk-naar-werktrajecten en begeleidingstrajecten.

Individuele- en groepstrajecten

FCB, dienstverlener in arbeidsmarktvraagstukken, maakt de Loopbaanwinkel mogelijk voor de periode 2013 en 2014. De organisatie biedt individuele en groepstrajecten aan waarmee deelnemers hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Deze en andere diensten zijn beschikbaar voor werknemers die vrijwillig of gedwongen op straat zijn komen te staan en ervoor openstaan om hun loopbaanperspectief te verbeteren.

Stimuleringsregeling

FCB heeft een stimuleringsregeling voor werkgevers mogelijk gemaakt. Dat betekent, dat begeleidingstrajecten met korting kunnen worden aangeboden. Organisaties die individuele of groepsbegeleiding inzetten, ontvangen hiervoor een financiële bijdrage van FCB. De stimuleringsregeling loopt vooralsnog tot en met 30 september 2013.
Lees meer over de stimuleringsregeling van de Loopbaanwinkel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.