Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Limburgse ouders kiezen voor Belgisch kleuterinternaat

Belgische kleuterinternaten ontvangen steeds vaker Nederlandse kinderen. Ook het nieuw kleuterinternaat (voor kinderen vanaf 3 jaar) in Lanaken, vlak over de grens bij Maastricht, verwacht dat de dure kinderopvang in Nederland ertoe leidt dat steeds meer Limburgse ouders voor 24-uurs opvang in Belgische internaten kiezen.
Limburgse ouders kiezen voor Belgisch kleuterinternaat
Foto: ANP Photo

Opvang in het kleuterinternaat kost ouders € 11,50 per dag. ‘Dit is inclusief drie maaltijden per dag, water, electriciteit en de vaste begeleiding van de medewerkers’, vertelt de beheerder van het internaat in Lanaken, Raf Duboi, aan de Limburgse tv-zender L1. Kinderen vanaf drie jaar verblijven vanaf zondagavond tot en met vrijdagavond in het internaat. Na schooltijd gaan ze naar het internaat waar ze ook blijven eten en met leeftijdsgenoten overnachten in een slaapzaal.

Structuur

Duboi geeft toe dat thuis opvoeden normaal gesproken de ideale situatie is voor kinderen. ‘Maar ouders zijn er niet altijd toe in staat om een vaste structuur te bieden. Bijvoorbeeld omdat ze beiden een drukke baan hebben, of omdat ze er alleen voor staan en er niet de tijd voor hebben. In dit geval zijn kinderen beter af in een internaat.’

Reportage

In Vlaanderen gaan op dit moment 148 kleuters naar zo’n dertigtal internaten. Het Belgische Ministerie van Onderwijs ziet ook dat het een trend aan het worden is om je kind vanaf zijn of haar derde naar een internaat te brengen. Het Belgische tv-programma Telefacts volgde een peuter van 3 jaar die door haar ouders naar het internaat werd gebracht. De reportage leidde tot een aantal online discussies. Het gemis van het gezin de eerste dagen, kwam duidelijk in beeld. Lees hier wat Telefacts in haar uitzending over kleuterinternaten behandelde.


De Limburge omroep L1 nam een kijkje in het nieuwe kleuterinternaat in Lanaken.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.