Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Liever geen knuffels in Belgische kinderopvang

Liever geen knuffels in Belgische kinderopvang

Uit Belgisch onderzoek blijkt dat vier op de vijf kinderdagverblijven geen voorstander is van kinderen die de hele dag een knuffeldier bij zich houden. Dit zou het samenspel met andere kinderen in de weg staan. 44 Procent van de ondervraagde kinderdagverblijven probeert kind en teddybeer dan ook van elkaar te scheiden.

Hulpmiddel
Het onderzoek is gehouden door psychologe Cristophe Janssen van de Universiteit van Leuven. Hij kwam tot de conclusie dat zeven op de tien kinderen een knuffel meeneemt naar de opvang. Dit knuffeldier dient dan ook een zeker doel: het is voor veel kinderen een hulpmiddel om kleine angsten, stress en verdriet te verlichten. In totaal ondervroeg Janssen veertig kinderdagverblijven in Waals-Brabant. 

Verstikkingsgevaar
Kind & gezin, de Vlaamse overheidsorganisatie en adviesorgaan voor de kinderopvangsector, raadt kinderdagverblijven vanwege verstikkingsgevaar af om kinderen tot één jaar oud te laten slapen met een knuffel. 37 Procent van de ondervraagde kinderdagverblijven heeft een speciale kast of hoek op de groep waar knuffels overdag bewaard worden. Eén op de vijf kinderdagverblijven gaf aan dat kinderen hun knuffel wel ten alle tijde bij zich mogen houden. De 44 procent die aangaf een poging te doen kind en knuffel gedurende de opvangdag van elkaar te scheiden gaven ook aan dat ze de knuffel altijd teruggeven als het kind erom vraagt.

Bron: Nieuwsblad.be
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.