Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Levering sneltests komt traag op gang

Begin mei zouden alle kinderopvangorganisaties die op hetzelfde adres zijn gevestigd als een basisschool de eerste sneltests voor medewerkers moeten ontvangen. Maar dit is tot nu toe op 95 procent van de locaties niet gebeurd.
© Joel bubble ben / stock.adobe.com

Dat blijkt uit een peiling van branchevereniging AVS onder 800 schooldirecteuren. ‘Schooldirecteuren zijn afgelopen maanden erg druk geweest en toe aan de meivakantie. Het is echt belangrijk dat de sneltesten er dan zijn,’ aldus Petra van Haren, voorzitter van de AVS.

Ruim 70 procent van hen zegt zich naast de trage levering van de sneltests zorgen te maken nu de bso weer open is en kinderen uit verschillende scholen en klassen weer samenkomen.

Al eerder vertraging

De plannen voor het leveren van sneltests liepen al eerder vertraging op. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de eerste tests vanaf medio april zouden worden geleverd.

De kinderopvangorganisaties die zijn gevestigd in een schoolgebouw krijgen als eerste de mogelijkheid zich preventief op corona te laten testen. Vanaf midden mei 2021 komen zelftesten voor alle kinderopvangmedewerkers beschikbaar. Het ministerie van SZW deelt informatie daarover in de ‘Handreiking zelftesten in de kinderopvang’, speciaal voor houders van kinderopvangorganisaties en locatiemanagers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.