Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Levensecht leren’ op zomer-IKC in Middelburg

Op 16 juli gaat in Middelburg een zomer-IKC van start. Kinderen werken ruim drie weken aan hun eigen leerdoelen. Er is ook een groep VVE-peuters die op hun eigen manier invulling geven aan het thema groei.
Adobestock

De zomer-IKC is bedoeld om kinderen die een leerachterstand hebben opgelopen door de coronacrisis, extra ondersteuning te bieden. Het kabinet heeft 244 miljoen euro uitgetrokken voor dit doel. Hieruit is een subsidie toegekend voor de zomer-IKC in Middelburg.

Ook kinderen in de peuterleeftijd doen mee, vertelt Cor Overduin, manager van de Stichting Kinderopvang Walcheren. ‘Het gaat daarbij om in totaal 16 VVE-peuters. We willen hen een extra taalimpuls geven, zodat ze een goede aansluiting hebben als ze straks naar groep 1 gaan. We vinden die doorgaande lijn heel belangrijk.’

Levensecht leren

De peuters geven in een eigen groep invulling aan het thema groei. ‘Dat heeft zeker ook een sociaal-emotionele component,’ aldus Cor Overduin. Dit sluit aan bij het concept ‘levensecht leren’ dat centraal staat op de zomer-IKC. . Dit is een vorm van praktijk- en ervaringsgericht onderwijs, waarmee de kinderen het geleerde verbinden aan hun eigen dagelijks leven.

Het team van de zomer-IKC bestaat uit een directeur, zes leerkrachten, zes onderwijsassistenten en twee pedagogisch medewerkers. Zij begeleiden zo’n 150 kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.